Kink i nakken

 

Kink i nakken

 

Nakkekink kan oppstå av mange ulike grunner, hvor det ofte er en usikkerhet rundt årsaken. Traumer og irritasjon i nakke og rygg kan føre til en kink. Problemet oppstår ofte akutt og man kan våkne med det om morgenen.

 

Vanlige symptomer er store smerter og ømhet langs muskulatur på fremsiden og baksiden av nakken. Man har store smerter og ofte markerte muskelspenninger i nakke- og skulderområdet som fører til at hodet blir låst i en posisjon. Nedsatt bevegelse av nakken, samt hodepine og strålesmerter ut i armene er også symptomer som ofte oppleves. De intense smertene er ofte værst de første 1‐2 dagene for deretter avta gradvis. Likevel kan stivheten i noen tilfeller vedvare over flere uker eller måneder.

 

Ofte vil behandling hos naprapat gi umiddelbar lindring samt redusere lengden på symptomene. Forskning viser at rask behandling vil redusere nakkesmertene og du vil raskere oppnå normal funksjon og smertefri tilværelse enn ved ikke å behandle. Naprapaten vil også gi deg forebyggende råd og veiledning samt treningsøvelser som skal bidra til økt stabilitet i området.