Lyskesmerter

Lyskesmerter

 

Smerter i lysken kan ha ulike årsaker. Smertene kan være lokal eller være sammenfallende med rygg og/eller hoftesmerter. Pasienten kan føle alt fra svake og diffuse smerter til svært intense smerter. Hos menn kan smertene stråle ned til testikkelen.

 

Ofte når pasienten kommer inn på klinikken med lyskesmerter er de svært engstelige, og mange har allerede vært utredet andre steder uten at man har kunnet identifisere smertekilden. Ofte kan årsaken til smerten være nedsatt bevegelse og funksjon i nedre del av korsryggen eller komme fra en irritasjon i bekkenleddet. I andre tilfeller vil bløtvevsstrukturer som muskler, bindevev og sener være involvert. Nevrologiske forbindelser gjør at problemer i disse områdene vil gi utstrålende smerte til lyske. Vår naprapat vil undersøke å finne årsaken til lyskesmertene og behandle deg skånsomt og effektivt.

 

I noen tilfeller kan smerter i lysken komme av en betennelse. En betennelse er en reaksjon som skjer i bløtvevet som følge av en akutt eller kronisk irritasjon. Noen ganger kan det være hevelse og økt varme i muskler og leddbånd som kan forverre smertene, men betennelse må ikke forveksles med infeksjon (som skyldes bakterier eller virus). Nesten alle som har smerte, har også en viss grad av betennelse eller irritasjon.

 

Betennelse i hofte kan stamme fra mange områder. De vanligste er fra muskler, sener, fettputer og leddbånd. Naprapatene vil gjennom sin kunnskap og erfaring undersøke og finne årsaken til problemet for deretter å gi nødvendig behandling.

 

Vår terapeut vil også gi deg øvelser for å forhindre at plagene kommer tilbake.